Доступність посилання

ТОП новини

В окремих регіонах досі немає остаточних виборчих списків кандидатів – «Опора»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Попри те, що строки реєстрації кандидатів і виготовлення бюлетенів завершилися, в окремих регіонах і територіальних громадах досі немає остаточних виборчих списків кандидатів, заявляють у Громадянській мережі «Опора».

Як зазначається, це пов’язано з судовими оскарженнями відмов у реєстрації потенційних кандидатів.

«Це може стати суттєвою проблемою стабільного функціонування виборчих комісій і забезпечення належних умов для здійснення голосування виборцями. І якщо ми простежимо ситуацію по цих резонансних випадках, ми бачимо, що лише вчора Херсонська виборча комісія включила до виборчого бюлетеню кандидата «Нашого краю» Володимира Сальдо. Невирішеним питанням є реєстрація «Опозиційного блоку» на виборах до Харківської обласної ради і списку партії «Вільних демократій» до Черкаської міської ради і відповідно кандидата на посаду міського голови» – розповів аналітик Громадянської мережі «Опора» Олександр Клюжев.

Ті кандидати, які за рішенням суду ще тільки будуть зареєстровані, зараз не можуть здійснювати повноцінну передвиборчу агітацію, а це порушує принцип рівності, заявив Клюжев.

«У такому випадку ці потенційні учасники виборів, які зіштовхнулися з проблемами у реєстрації або змушені вести нелегальну агітацію, чекаючи судових рішень і рішень виборчих комісій, або не проводити відповідну агітацію, і тут виникають певні проблеми із забезпечення рівності й рівних можливостей різних кандидатів на місцевих виборах», – каже аналітик.

В Україні місцеві вибори призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG