Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми» ідентифікували одного з нападників на журналістів у СБУ


Одного з чоловіків, які брали участь у затриманні знімальної групи програми «Схеми», вдалося ідентифікувати за допомогою мережі Facebook. Про це повідомляє програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Чоловіка звати Іван Порада. 2 жовтня під час зйомок програми розслідувань журналістам вдалося зафіксувати, як він приїжджає до СБУ на автомобілі Toyota Highlander (приблизна вартість від 35 до 40 тисяч доларів). За інформацією «Схем», цю машину зареєстровано на близьку родичку Івана Поради.

Сам Іван Порада в коментарі журналістам 2 жовтня зазначив, що не працює у Службі безпеки України.

Але через кілька хвилин після того він разом із охороною і людьми у цивільному брав участь у затриманні знімальної групи «Схем» із застосуванням фізичної сили. На відео з камер спостереження у відомчій будівлі, яке надала СБУ, видно, як Іван Порада знімає камеру із затриманого оператора Кирила Лазаревича.

Після виходу журналістського розслідування про секретний автопарк СБУ увечері 15 жовтня Іван Порада видалив свою сторінку з соціальної мережі.

Але на роботу приїхав на тій самій автівці.

У Києві вранці 2 жовтня співробітники СБУ затримали журналістів програми «Схеми» Михайла Ткача та Кирила Лазаревича, коли вони знімали автомобілі, на яких приїздять на роботу співробітники центрального офісу відомства.

Того ж дня голова спецслужби Василь Грицак призначив службове розслідування через цей інцидент, а голова управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський вибачився перед журналістами і заявив про можливе перевищення повноважень з боку працівників СБУ.

XS
SM
MD
LG