Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: Україна розраховує на збільшення удвічі міжнародної фінансової допомоги


Наталія Яресько
Наталія Яресько

В України є підстави розраховувати на збільшення фінансової підтримки міжнародних партнерів удвічі, з 7,5 мільярдів доларів до 15мільярдів, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

За словами міністра, вона просила подвоїти обсяги допомоги в рамках щорічної зустрічі Міжнародного валютного фонду і Світового банку в Лімі (Перу).

«Сьогодні, через сім місяців після початку програми розширеного фінансування МВФ, ми переконані, що у нас є причини і підстави на значне збільшення цієї підтримки», – сказала Яресько.

Серед таких підстав міністр назвала припинення активних бойових дій на сході країни і Мінські домовленості, які почали працювати, зростання довіри міжнародних партнерів у здатність уряду і влади здійснювати реформи.

Вона нагадала, що з початку року Україна вже одержала 9,7 мільярда доларів від міжнародних інвесторів.

Упродовж останнього місяця два міжнародні рейтингові агентства з «великої трійки» оголосили про частковий дефолт України.

Аналітики вважають, що це оголошення суттєво не вплине на економіку України. Доступ до зовнішніх запозичень на фінансових ринках для Києва був майже неможливий і до останнього перегляду рейтингу, але уряд України продовжує співпрацю з МВФ у межах програми розширеного фінансування. Також пряму допомогу Україні надають США, Канада та інші західні країни.

XS
SM
MD
LG