Доступність посилання

ТОП новини

ГУР: ночами сепаратисти повертають озброєння, які відвели вдень


Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що сепаратисти демонстративно здійснюють відведення військової техніки в денний час доби, щоб це зафіксували представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, а в нічний більшість важкого озброєння повертається на вогневі позиції.

Таке становище, зокрема, на волноваському напрямку в Донецькій області, мовиться в повідомленні.

А на маріупольському напрямку противник, демонструючи виконання умов мінських домовленостей, здійснює переміщення військової техніки від лінії зіткнення – та при цьому кількість відведеної техніки на окремих напрямках є незначною, наголосили в ГУР.

За даними розвідників, спільні російсько-сепаратистські сили на окупованих територіях нині зосереджені, зокрема, на посиленні й ротації своїх підрозділів на новоайдарському, слов’янському та донецькому напрямках, веденні розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки та літаків-розвідників Збройних сил Росії, підготовці мотострілецьких підрозділів чи логістичному забезпеченні угруповання військ противника.

Від початку вересня на лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу загалом триває режим припинення вогню, сторони також починають відводити озброєння калібру до 100 міліметрів включно і танки, що не були відведені за попередніми домовленостями. Та в окремих районах зони АТО порушення час від часу стаються й далі. Сторони звинувачують у них одна одну.

XS
SM
MD
LG