Доступність посилання

ТОП новини

Мігранти прямують до Словенії після закриття Угорщиною кордону


Мігранти прямують до Словенії після закриття Угорщиною кордону (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Мігранти прямують до Словенії після закриття Угорщиною кордону

Мігранти в пошуках притулку в Європі почали діставатися кордону Хорватії зі Словенією післятого, як вночі Угорщина закрила свій кордон з Хорватією.

Словенська поліція заявила 17 жовтня, що автобус з мігрантами прибув до кордону і має бути зареєстрованим.

Тим не менш, Словенія скасувала залізничне сполучення з Хорватією в спробі стримати наплив людей з Балкан в Західну Європу.

Угорщина оголосила рішення про закриття кордону всього через кілька годин після того, як Європейський союз оголосив про укладення угоди про виділення коштів і допомогу Туреччині для уповільнення напливу мігрантів з Сирії.

Міжнародна неурядова організація Amnesty International 17 жовтня розкритикувала цей план як такий, що «ґрунтується на утриманні біженців в Туреччині» і закликала ЄС «пропонувати безпечні і законні шляхи для біженців дістатися до Європи».

Угорщина, як і інші країни колишнього радянського блоку, також виступає проти плану ЄС про створення квоти для прийому близько 120000 мігрантів.

Напередодні Словенія і Хорватія заявили, що вони будуть тримати свої кордони відкритими для транзиту мігрантів, поки Австрія та Німеччина продовжують приймати їх.

Більшість мігрантів біжать від насильства і бідності в Сирії, Афганістані та Африці.

XS
SM
MD
LG