Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прокурори Корнієць і Шапакін почали ознайомлення з матеріалами справи – Сакварелідзе


Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давид Сакварелідзе (©Shutterstock)

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та екс-заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимир Шапакін почали ознайомлюватися з матеріалами справи проти них. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«Мені часто ставлять питання про те, коли ж справа відправиться до суду. Хочу заспокоїти всіх представників громадськості – ми активно працюємо над цим на щоденно. На жаль, «кришування» виявленої нами схеми і здирництво грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилося всього лише «вершиною айсберга». В ході проведення досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного з фігурантів набагато ширше, ніж спочатку можна було припустити.Зараз почався процес ознайомлення підозрюваних і адвокатів з матеріалами слідства», – написав він.

Сакварелідзе зазначив, що після ознайомлення з матеріалами справи слідчі проведуть серію повторних допитів, з урахуванням всіх виявлених обставин.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю та 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю. Корнієць також вніс заставу.

XS
SM
MD
LG