Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» перенесли відведення озброєння на Донбасі на 21 жовтня


Військова техніка сепаратистів, архівне фото
Військова техніка сепаратистів, архівне фото

В угрупованні «ДНР» почнуть відведення озброєння на Донбасі на три дні пізніше, ніж планувалося.

«Відведення розпочнеться 21 жовтня. Першими почнемо відводити танки, потім артилерію калібром менше 100 міліметрів», – заявив представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін.

Раніше планувалося, що відведення цих озброєнь на Донеччині розпочнеться 18 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську підписали домовленість про відведення танків, артилерії калібру до 100 міліметрів і мінометів калібру до 120 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу.

Відведення мають здійснити у два етапи, окремо в північній і південній частині зони антитерористичної операції.

Перший етап, у секторі «Північ» у частині Луганщини, мав початися через два дні після початку повного припинення вогню. Досягнена домовленість передбачає відведення на 15 кілометрів від лінії контакту з кожного боку спочатку танків, потім артилерії, а потім мінометів калібру до 120 міліметрів. Цей етап має завершитися через 15 днів. Другий етап, так само поступовий за типами озброєнь, у секторі «Південь», що охоплює невелику частину Луганщини і всю Донеччину, має протривати 24 дні.

Українські військові почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

Сьогодні у штабі АТО заявили, що українські військові завершили перший етап відводу озброєння і завтра має розпочатися відведення гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів у Донецькій області.

XS
SM
MD
LG