Доступність посилання

ТОП новини

Столична міліція розслідує бійку під час передвиборчої агітації в Солом’янському районі


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міліція розслідує обставини бійки під час проведення передвиборчої агітації в Солом’янському районі Києва.

Як повідомляє прес-служба столичної міліції, подія сталася вчора у Солом’янському районі, учасники інциденту звернулись до міліції із заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень.

«Вчора о 16:35 надійшло кілька повідомлень: на вулиці Гетьмана біля одного з будинків відбувається підкуп виборців та бійка. До правоохоронців звернувся кандидат у депутати. Чоловік повідомив, що двоє громадян пропонували жителям будинку за грошову винагороду розвісити на вікнах своїх осель агітаційні плакати однієї з політичних сил. У результаті між заявником та місцевими мешканцями виник словесний конфлікт, який переріс у штовханину. Чоловік викликав міліцію та звернувся із заявою про нанесення йому тілесних ушкоджень», – йдеться у повідомленні.

У столичній міліції зазначають, що його опоненти також звернулися до міліції з аналогічною заявою – за їхніми словами, представник політичної сили проводив передвиборну агітацію, у цей час підбіг невідомий (як виявилося – кандидат у депутати) і, знімаючи на свій мобільний телефон, накинувся на агітатора, конфлікт переріс у штовханину.

За фактом цього інциденту розпочаті кримінальні провадження за статтею 125 (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

У вересні Міністерство внутрішніх справ України створило оперативний штаб для координації роботи правоохоронців на місцевих виборах. За даними цього штабу, станом на 8 жовтня зафіксували 693 порушення виборчого процесу.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада тимчасово не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG