Доступність посилання

ТОП новини

Шокін: на вершині злочинів проти Євромайдану стоїть Віктор Янукович


Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock
Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock

Генеральний прокурор України Віктор Шокін стверджує, що на вершині піраміди, відповідальної за злочини проти Євромайдану, стоїть колишній президент України Віктор Янукович. Про це Шокін сказав в інтерв’ю газеті «Факти», повний текст якого опублікований 17 жовтня.

«Ми зібрали воєдино всі епізоди з подій на Євромайдані. Збудували хронологію узурпації влади: хто її розпочав, як і ким усе готувалося і здійснювалося. Таким чином, нам вдалося вибудувати піраміду людей, причетних до злочинів проти Євромайдану. На її вершині – Віктор Янукович. Можу сказати, що фактично справу розслідувано», – заявив генеральний прокурор.

У частині цього ж інтерв’ю, оприлюдненій 16 жовтня, Шокін сказав, що Генпрокуратура досі не отримала документів, які б підтверджували наявність російського сліду в трагічних подіях у центрі Києва взимку 2014 року.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками у центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG