Доступність посилання

ТОП новини

Під Донецьком поранений український військовий – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Один український військовий був поранений близько 16:00 17 жовтня, коли проросійські бойовики відкрили вогонь по позиціях сил АТО у районі селища Піски, передмістя Донецька. Про це у вечірньому зведенні повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції.

Українські військові далі готують свої позиції та зброю до зими, працюють сапери.

«Лише за останній тиждень вони знешкодили понад 100 мінно-вибухових предметів, які знаходилися саме у цивільних об’єктах», – інформують у штабі.

Донецькі сепаратисти вдень 17 жовтня стверджували, що «за минулу добу» Збройні сили України тричіпорушили режим припинення вогню, але чітко не вказують, коли такі порушення були зафіксовані. За цими даними, українські військові обстріляли селище Піщане, райони Донецького аеропорту та «Вольво-центру» в Донецьку.

Луганські сепаратисти про жодні бойові дії не повідомляють.

Перемир’я на Донбасі передбачали укладені ще в лютому 2015 року в Мінську домовленості. Фактично режиму припинення вогню сторони конфлікту стали дотримуватися на початку вересня. Укладені наприкінці вересня в Мінську нові домовленості передбачають відведення зброї калібром до 100 міліметрів.

Попри фактичне перемир’я, в окремих районах зони АТО обстріли тривають. 13 жовтня внаслідок такого обстрілу, здійсненого підтримуваними Росією бойовиками, під Авдіївкою загинув один і були поранені двоє українських військових.

XS
SM
MD
LG