Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розгляне петицію про припинення постачання електроенергії в Крим


Петиція до президента України Петра Порошенка з вимогою «припинити подачу електроенергії, виробленої в Україні, на тимчасово окуповану територію Криму», набрала понад 25 тисяч голосів.

Петиція була опублікована 8 вересня 2015 року, до неділі 18 листопада набрала 25148 голосів з необхідних для розгляду 25000.

«Крим – окупований. Нахабно і віроломно. Шляхом брехні і зради кремлівські маріонетки захопили владу там. Вони нав’язали жителям півострова, що Україна всі ці роки була для них не Батьківщиною, а вантажем, який тягнув їх вниз і не давав нормально жити. І багато людей повірили, що вони проживуть краще без України. Брехня може бути буть-якою, але правда одна – без України Криму не прожити», – йдеться в петиції.

Автор петиції сподівається, що якщо всі кримчани це зрозуміють, з’явиться надія на повернення якнайшвидше півострова під контроль України.

«На жаль, нинішня політика українського уряду не дозволяє Криму усвідомити всі мінуси життя без України. Більше того, доходить до абсурду – постачаючи електроенергією в окупаційний Крим, Україна сама змушена купувати електрику в сусіда-агресора», – додається в петиції.

Верховна Рада запровадила механізм подачі звернень в електронній формі, а також такий новий інструмент звернення до президента, Верховної Ради, Кабміну і місцевої влади як електронна петиція.

Для розгляду, згідно з законом, петиція повинна зібрати не менше 25 000 підписів протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.

Раніше ініціатори «громадянської» блокади Криму, яка передбачає блокування провезення товарів і продуктів на півострів, допускали в подальшому і «енергетичну» блокаду Криму. Зокрема, про це заявляв глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

XS
SM
MD
LG