Доступність посилання

ТОП новини

Доба на Донбасі минула без порушень – прес-центр штабу АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

18 жовтня у зоні проведення АТО на Донбасі порушень мінських домовленостей не зафіксовано. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Представники місії ОБСЄ завершують верифікацію відведеного українськими військовими озброєння, як це передбачено мінськими домовленостями, після чого розпочнеться наступний етап відведення», – інформує штаб.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що не бачать ознак відведення українською стороною військової техніки із зони конфлікту або підготовки до такого відведення.

Сайти сепаратистів не містять повідомлень про бойові дії на Донбасі впродовж останньої доби.

Перемир’я на Донбасі передбачали укладені ще в лютому 2015 року в Мінську домовленості. Фактично режиму припинення вогню сторони конфлікту стали дотримуватися на початку вересня. Укладені наприкінці вересня в Мінську нові домовленості передбачають відведення зброї калібром до 100 міліметрів.

Попри фактичне перемир’я, в окремих районах зони АТО обстріли тривають. 13 жовтня внаслідок такого обстрілу, здійсненого підтримуваними Росією бойовиками, під Авдіївкою загинув один і були поранені двоє українських військових.

XS
SM
MD
LG