Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрився оновлений кінотеатр «Жовтень»


У Києві запрацював кінотеатр «Жовтень»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

У Києві відкрився кінотеатр «Жовтень», реконструкція якого після пожежі здійснювалася як за кошти столичного бюджету, так і інших доброзичливців.

У «Жовтні» оновлене фойє, адміністративні, інженерні та охоронні приміщення, обладнано сучасну конференц-залу, кафе і гардероб. Для сеансів підготовлені дві великі кінозали: на 414 та 198 місць, а також чотири малих відеозали.

Директор кінотеатру Людмила Горделадзе зазначає, що без глядачів нове життя «Жовтня» буде неможливим.

«Ми так багато пережили, що відкриття – це завершальна частина першого етапу відродження кінотеатру. Для того, щоб він був відроджений повністю, ми повинні побачити глядачів, які його відвідують, які приносять гроші, тому що ми повинні віддавати ті суми, які були інвестовані в цей проект», – відзначила Горделадзе.

Перший кіносеанс, що дав старт оновленому «Жовтню», – стрічка італійського режисера Паоло Соррентіно «Юність». На її перегляд змогли потрапити 750 глядачів, однак на саме відкриття прийшло декілька тисяч киян.

«Жовтень» не планує змінювати репертуарну політику й надалі демонструватиме фільми мейнстріму і найкраще з фестивальних програм. У найближчих планах – альманах молодих кінематографістів.

Детальніше про це розповів актор Віктор Андрієнко.

«Я подумав, що в маленькому залі можна показати короткометражки молодих кінематографістів, людей, які були вже в Каннах, зараз в Італії. Це предтеча майбутнього фестивалю, який ми хочемо зробити між молодими кінематографістами позитивного кіно», – наголосив Андрієнко.

Повернення до життя найстарішого київського кінотеатру сталося за рік після підпалу. Пожежа, яка сталася 29 жовтня 2014 року, завдала збитків будівлі на сім мільйонів гривень. У підпалі кінотеатру Голосіївський районний суд Києва визнав винними двох студентів. Їх засудили до трьох і двох років позбавлення волі умовно.

XS
SM
MD
LG