Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вимагає призначення антикорупційного прокурора для запровадження безвізового режиму – Порошенко


Одним із зобов’язань, які взяла на себе Україна перед Євросоюзом для запровадження безвізового режиму, є завершення конкурсу на посаду антикорупційного прокурора. Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір 18 жовтня.

«Наступного тижня планую зібрати керівників парламентських фракцій, Нацраду реформ з приводу імплементації змін по безвізовому режиму. Конкурс на посаду антикорупційного прокурора має бути завершений до кінця листопада. Це – наш обов’язок перед ЄС по безвізовому режиму», – наголосив Порошенко.

Він також вказав, що належить до «68 % українців, які незадоволені темпами реформ, зокрема щодо змін законодавства, які забезпечать надання безвізового режиму».

«З моєї ініціативи сім членів комісії по призначенню антикорупційного прокурора будуть від громадських організацій, лише чотири – від Генпрокуратури», – відзначив президент.

На початку жовтня Верховна Рада проголосувала за пакет законів, які потрібні для лібералізації візового режиму з ЄС. Це закони, які запроваджують фінансування політичних партій з державного бюджету, які вносять зміни до Кримінального процесуального кодексу і регламентуютьпитання арешту майна в разі виникнення корупційних ризиків. Також депутати проголосували за створення національного агентства, яке розшукуватиме активи, здобуті корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG