Доступність посилання

ТОП новини

У суді у справі Савченко допитують свідків обвинувачення


Надія Савченко
Надія Савченко

У Донецькому міському суді Ростовської області Росії на процесі у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко сьогодні продовжився допит свідків звинувачення.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, був допитаний Сергій Моїсеєв, один з сепаратистів угруповання «ЛНР», які захопили Савченко. Моїсеєв стверджував, що привіз її в Луганськ, а потім відпустив за наказом тодішнього командира батальйону «Зоря».

Адвокат Ілля Новиков спробував з’ясувати, де розташоване селище Сєверне, куди нібито відвезли Савченко, але суддя не дозволив йому знайти це місце на карті.

У ході засідання суддя пригрозив видалити Савченко з суду, якщо вона не припинить ставити питання. У відповідь українка заявила, що почне сухе голодування, якщо її виведуть.

Сама Надія Савченко й її захист раніше заявляли, що багато свідків з боку прокуратури й слідства, можливо, підставні особи. Адвокати мають намір продовжувати домагатися присутності на процесі як свідка сестри підсудної, Віри Савченко. Кілька днів тому захисник Марк Фейгін повідомив, що ФСБ заборонила Вірі Савченко в’їзд на територію Росії до 2020 року.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG