Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: проведення виборів у Маріуполі під загрозою зриву


©Shutterstock
©Shutterstock

Комітет виборців України заявляє, що проведення виборів у Маріуполі є під загрозою зриву.

«12 жовтня ЦВК сформувала новий склад Маріупольської виборчої комісії. Цією виборчою комісією не було забезпечено виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах. Цей факт ставить під загрозу проведення голосування, оскільки виборчі бюлетені мали бути надруковані до 15 жовтня…16 жовтня ЦВК зобов’язала новий склад міської виборчої комісії забезпечити виготовлення виборчих бюлетенів до 19 жовтня», – мовиться у заяві організації.

У КВУ зазначають, що Маріупольська міська виборча комісія, зібравшись на засідання, не змогла ухвалити порядок денний впродовж 12 годин, рішення щодо виготовлення виборчих бюлетенів станом на 16 жовтня не було.

Комітет виборців України повідомляє, що вдень 18 жовтня 12 кандидатів у мери провели масовий політичний мітинг.

«Однією з основних загроз вони вважають бажання міської комісії надрукувати бюлетені в типографії місцевої газети «Приазовский рабочий», яка належить Рінату Ахметову. Кандидати висловлюють побоювання, що у такому випадку можна буде надрукувати більше бюлетенів та сфальсифікувати результати. Вони також звинуватили центральну владу в бажанні підігравати місцевій політичній монополії», – повідомляють у комітеті.

Як зазначають у КВУ, 18 жовтня кандидати на посаду міського голови Маріуполя, кандидати до міської ради, представники кандидатів, спостерігачі та журналісти приїхали до типографії «Приазовского рабочего», однак двері були зачинені, а на вході стояла міліція і нікого не впускала, суб’єкти виборчого процесу не змогли потрапити до приміщення задля контролю процесу друку бюлетенів.

Планувалось закінчити процес друку виборчих бюлетенів до 06:00 19 жовтня і потім провести засідання міської виборчої комісії, однак через напружену ситуацію цей процес затягнувся, станом на 12:00 19 жовтня друк бюлетенів ще не завершився, додають у Комітеті виборців України.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада тимчасово не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG