Доступність посилання

ТОП новини

Чільник НАТО назвав ситуацію з безпекою гіршою, ніж за Холодної війни


Алеґзандер Вершбоу на церемонії відкриття навчань Trident Juncture у Трапані, 19 жовтня 2015 року
Алеґзандер Вершбоу на церемонії відкриття навчань Trident Juncture у Трапані, 19 жовтня 2015 року

Заступник генерального секретаря НАТО Алеґзандер Вершбоу заявив, що геополітична ситуація нині значно нестабільніша, ніж у часи Холодної війни, коли Північноатлантичний союз востаннє здійснював широкомасштабні військові навчання.

Виступаючи на відкритті нинішніх навчань НАТО Trident Juncture, наймасовіших за останні 13 років, він згадав про окупацію Росією українського Криму і підтримку Москвою сепаратистів на сході України, війну Росії проти поміркованої збройної опозиції в Сирії і поширення терористичних угруповань на територіях Сирії й Лівії.

НАТО розпочинає найбільші військові навчання за останнє 10-річчя (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Нинішні навчання засвідчать, що НАТО «може впоратися з усім – від звичних бойових зіткнень до тонших методів гібридної війни і пропаганди», сказав Вершбоу на урочистій церемонії відкриття в місті Трапані на італійському острові Сицилії.

Це місто стане оперативним центром навчань, основна частина яких почнеться в середу, 21 жовтня і протриває до початку листопада. Навчання з участю 36 тисяч військових із понад 30 країн, серед яких не тільки члени НАТО, а й їхні союзники, зокрема й Україна, відбудуться, крім Італії, також на території і в територіальних водах Іспанії й Португалії.

Легенда навчань – вторгнення великої країни-агресора до малої країни-члена НАТО. У Північноатлантичному союзі заперечують, що під умовним агресором на цих навчаннях розуміють Росію.

XS
SM
MD
LG