Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська доправили поранених під час перемир’я бійців – медики


До лікарні доправили 5 бійців, поранених під час перемир’я (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

За минулу добу до Дніпропетровська, до обласної клінічної лікарні імені Мечникова, доправили 7 бійців із зони АТО; 5 із них були поранені під час перемир’я, інші надійшли до лікарні із загостренням хвороб, повідомив головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його даними, більшість поранених бійців – із-під Маріуполя, у них мінно-вибухові та кульові ураження.

Стан одного з бійців медики оцінюють як вкрай тяжкий: у солдата влучили зі снайперської гвинтівки, куля пройшла навиліт через огруддя, йому вже перелили близько двох літрів крові. Цей боєць уже зміг поспілкуватись із журналістами й розповів, що був поранений під час бойового чергування поблизу Донецького аеропорту. За його словами, в тому районі противник не дотримується «режиму перемир’я».

За словами головлікаря обласної лікарні, наразі в закладі ставлять на ноги понад 30 українських військових, чимало з них зазнало поранень зі значними втратами крові.

Також у лікарні імені Мечникова організували черговий День донора для бійців, у перебігу якого прийняли близько 300 донорів й заготували понад 150 літрів крові. За інформацією медиків, особлива потреба була в крові «ходової» першої групи.

Загалом, за даними облдержадміністрації, упродовж останніх трьох діб до лікувальних закладів Дніпропетровська із зони АТО доправили 44 бійців, з них найтяжчих дев’ятьох – до лікарні імені Мечникова.

XS
SM
MD
LG