Доступність посилання

ТОП новини

На дебальцевському напрямку розпочинається другий етап відведення озброєнь – прес-центр АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі АТО повідомляють про відведення вранці вівторка озброєнь від лінії зіткнення в рамках другого етапу операції, мовиться на сторінці прес-центру в Фейсбуку.

«Сьогодні, 20 жовтня 2015 року, розпочинається реалізація другого етапу відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів включно. Озброєння, як і передбачалося, буде відведено на відстань не менш як 15 кілометрів від фактичної лінії зіткнення. Відведення розпочнеться зранку на дебальцевському напрямку», – мовиться в повідомленні.

Повідомляється також, що ніч у зоні проведення антитерористичної операції пройшла без порушень мінських домовленостей.

В сепаратистському угрупованні «ЛНР» заявляють, що сьогодні будуть відводити танки з сектору «Південь». Планують відвести кілька десятків танків.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що відведене від лінії зіткнення озброєння калібру менш як 100 міліметрів будуть розміщувати на восьми майданчиках.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту у частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи – після того, як сторони дотримуватимуться режиму тиші.

Перший етап відведення сторонами зброї від лінії зіткнення розпочався два тижні тому у секторі «Північ», що в частині території Луганщини, і передбачав відведення на 15 кілометрів від лінії контакту з кожного боку спочатку танків, потім артилерії, мінометів калібру до 100 міліметрів включно.

Другий етап, так само поступовий за типами озброєнь, у секторі «Південь», що охоплює невелику частину Луганщини і всю Донеччину, має протривати 24 дні.

Організація з безпеки і співпраці в Європі буде здійснювати контроль за цим відведенням шляхом моніторингу і верифікації.

XS
SM
MD
LG