Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Афанасьєва, свідка у справі Сенцова, помістили в штрафний ізолятор


У Росії засудженого у справі «кримських терористів» Геннадія Афанасьєва незабаром після етапування до виправної колонії суворого режиму в Сиктивкарі помістили в штрафний ізолятор. Про це виданню «Медіазона» повідомив адвокат засудженого Олександр Попков.

Точної дати, коли це сталося, і на який термін, ані адвокат, ані член громадської спостережної комісії Ігор Сажин не змогли назвати.

У колонії членам місцевої громадської спостережної комісії повідомили, що в ШІЗО Афанасьєва відправили через нібито виявлені в нього леза.

Ігор Сажин розповів, що співробітники колонії заявляють про наявність відеозапису обшуку. Афанасьєв у розмові з правозахисниками говорив, що йому підкинули лезо.

Раніше цього місяця рідні Афанасьєва заявляли, що понад місяць їм не кажуть про його місце перебування.

Геннадій Афанасьєв був свідком у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 років суворого режиму відповідно. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх, застосовуючи тортури.

19 серпня російський правозахисний центр «Меморіал» оголосив Геннадія Афанасьєва політв’язнем.

Афанасьєв і інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами терористичної групи в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва, як повідомлялося раніше, уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG