Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: «Нафтогаз» перерахував «Газпрому» 136 мільйонів доларів за газ


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» здійснила черговий платіж за газ російському газовому монополісту «Газпрому» в розмірі 136 мільйонів доларів, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Повідомлень від Росії про надходження грошей на оплату газу немає.

9 жовтня компанія «Нафтогаз України» перерахувала платіж російській компанії «Газпром» для закупівлі газу у жовтні. Згодом у «Газпромі» повідомили про отримання передоплати від українського «Нафтогазу» за постачання газу в жовтні і про початок таких поставок.

Наприкінці вересня у Брюсселі Україна, Росія та Євросоюз парафували документи «зимового газового пакету». Сторони домовилися щодо цін та умов постачання Україні російського газу протягом опалювального сезону. Тривалість угоди – до кінця опалювального сезону.

Також узгоджені приблизні обсяги газу: найближчим часом Україна перерахує «Газпрому» півмільйона доларів та закупить 2 мільярди кубометрів газу для своїх сховищ. Ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року становитиме 227 доларів за тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG