Доступність посилання

ТОП новини

Дату виборів голови ФІФА залишили без змін


Президент ФІФА Зепп Блаттер
Президент ФІФА Зепп Блаттер

Виконком Міжнародної федерації футбольних асоціацій вирішив не переносити вибори президента організації, заплановані на 26 лютого 2016 року, повідомляє прес-служба ФІФА.

За повідомленням, голосування щодо заміни на посаді президента ФІФА Зеппа Блаттера відбудеться на позачерговому засіданні виконкому організації в Цюріху.

На посаду президента ФІФА балотується, зокрема і керівник УЄФА Мішель Платіні. Його кандидатуру можуть оголосити недійсною через розслідування щодо отримання Платіні двох мільйонів доларів від ФІФА в 2011 році.

8 жовтня Платіні і Блаттера відсторонили на 90 днів.

Наприкінці травня у ФІФА розгорівся корупційний скандал, унаслідок якого від діяльності були відсторонені кілька чиновників організації. 27 травня в Цюріху за підозрою в корупції затримали сімох високопоставлених чиновників ФІФА, після чого розпочалося масштабне міжнародне розслідування.

Глава ФІФА Зепп Блаттер, переобраний на тлі скандалу на п’ятий термін, заявив про рішення залишити свою посаду. За регламентом організації, він виконуватиме обов’язки президента федерації до виборів.

Крім швейцарської поліції, розслідування фактів корупції в організації веде ФБР Сполучених Штатів.

XS
SM
MD
LG