Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: вночі в Криму можливі відімкнення електроенергії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Пошкоджена лінія електропередач Мелітополь – Джанкой тимчасово відімкнена, що призвело до зниження поставок електроенергії до Криму на 550 МВт, у зв’язку з цим в нічний час на півострові можливі відключення електрики.

Про це в коментарі для проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ «Укренерго» Зіновій Буць.

«Зараз працює лінія Каховка – Джанкой і лінія Каховка – Титан, а лінія Мелітополь – Джанкой вимкнена на певний період для робіт і операцій МВС. Вони там знімають певні предмети і попросили вимкнути її», – сказав представник «Укренерго».

За його словами, зниження обсягу поставок електроенергії до Криму може призвести до відімкнень електрики на півострові.

«Це може статися, якщо кримчани не зуміють компенсувати своїми власними потужностями, поки що йде незначне зменшення. У нічний час там можливо буде проблема. Катастрофи в даний момент немає, вони мають понад 500 МВт, і якісь мінімальні потреби будуть забезпечені, але в пікові години дефіцит може виникнути», – пояснив Буцьо.

Раніше в Міненерго Росії заявили, що пошкодження електроопор в Херсонській області не позначилися на енергопостачанні Криму.

20 жовтня в Херсонській області пошкодили електроопори, по яких поставляється електрика в Крим. Одна була замінована, зокрема, за даними міліції, було виявлено 3 мінометні міни 82 калібру і 2 тротилові шашки.

Раніше в ніч на 6 жовтня невідомі пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Учасники блокади заявили, що після «продуктової» буде «енергетична» блокада Криму.

XS
SM
MD
LG