Доступність посилання

ТОП новини

На лінії електропередач, що веде до Криму, зафіксували ще одне пошкодження


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На лінії електропередач «Каховка – Островська» зафіксоване пошкодження. Техніки на даний момент з’ясовують характер поломки, повідомив у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» керівник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ підприємства «Укренерго» Зіновій Буцьо.

«Лінія «Каховка – Островська» зараз перебуває на реконструкції за проектом Запорізької атомної станції. І, як повідомили, там теж є ушкодження. Зараз ми шукаємо, де. Пошкодження сталося на вимкненій лінії, яка не під напругою і яку ми реконструюємо», – сказав він.

Як повідомляє прес-служба управління МВС України в Херсонській області, до чергової частини Чаплинського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що 20 жовтня приблизно о 12:25 в полі неподалік селища Новий Гай пошкоджена залізобетонна опора високовольтної лінії електропередач.

Пошкодження виявив житель села, який в полі пас овець.

За викликом на місце події прибули керівники і працівники Чаплинського райвідділу міліції і бійці батальйону «Херсон», які оточили територію. «Слідчо-оперативна група попередньо встановила, що одна з опор пошкоджена невідомим вибуховим пристроєм. До другої опори прикріплений предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій. Попередня правова кваліфікація – частина 2 статті 194-1 Кримінального кодексу України «Умисне пошкодження об’єктів електроенергетики». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років», – мовиться в повідомленні.

Постраждалих немає. На місце події виїхали експерти-вибухотехніки, зазначили у відомстві.

20 жовтня в Херсонській області вкотре пошкодили опори ЛЕП «Мелітополь – Джанкой», якою електрика постачається в Крим. Одна з опор була замінована. Зокрема, за даними міліції, було виявлено три мінометні міни калібру 82 міліметри і дві тротилові шашки. Відкрили кримінальне провадження за статтею «Умисне пошкодження об’єктів електроенергетики». На час оперативних дії співробітників МВС лінію «Мелітополь – Джанкой» вирішили повністю вимкнути.

До цього, в ніч на 6 жовтня, невідомі пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь.

20 вересня розпочалась безстрокова акція блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Учасники блокади заявили, що слідом за «продуктовою» буде «енергетична блокада» Криму.

XS
SM
MD
LG