Доступність посилання

ТОП новини

Загрози вимкнення електроенергії в Криму немає – «Укренерго»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Пошкоджена біля села Чонгар електроопора лінії електропередач Мелітополь – Джанкой вже включена в роботу, загрози вимкнень електроенергії немає, повідомляє прес-служба підприємства «Укренерго».

«О 13:42 для зняття з опор виявлених предметів представниками органів внутрішніх справ та проведення детального обстеження прилеглої місцевості лінія Джанкой – Мелітополь була тимчасово вимкнена. Після цього о 15:55 лінія включена в роботу. Таким чином, небезпека можливих обмежень енергопостачання АР Крим у пікові вечірні години відпала», – мовиться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що на даний час енергозабезпечення півострова здійснюється згідно з погодженим добовим графіком без обмежень.

20 жовтня в Херсонській області пошкодили електроопори лінії електропередач «Мелітополь – Джанкой», якою поставляється електрика в Крим. Одна була замінована, зокрема, за даними міліції, було виявлено 3 мінометні міни калібру 82 міліметри і 2 тротилові шашки. На час оперативних дій співробітників МВС лінію «Мелітополь – Джанкой» вирішили повністю вимкнути.

Раніше в ніч на 6 жовтня невідомі пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь.

20 вересня розпочалась безстрокова акція блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Учасники блокади заявили, що після «продуктової» буде «енергетична» блокада Криму.

XS
SM
MD
LG