Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявила, що не знає про загибель трьох росіян у Сирії


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Посольство Росії в Сирії заявило, що не має інформації про те, що в Сирії загинули троє росіян, які воювали на боці сирійських урядових військ, повідомляють російські агентства.

Із такою інформацією виступило раніше у вівторок, 20 жовтня, агентство «Ройтерз», посилаючись на слова одного з неназваних сирійських «проурядових військових джерел» у Бейруті.

За даними цього джерела, які наразі не підтверджені й не заперечені, ще кілька росіян були поранені, коли снаряд когось зі збройних супротивників влади Сирії влучив у їхню позицію в місцевості Набі-Юніс у провінції Латакія.

Усього, за словами цього джерела, на позиції, коли в неї влучив снаряд, було не менш як 20 росіян.

Дані про загибель росіян у Сирії підтвердив голова британської організації «Сирійське бюро спостережень за правами людини» Рамі Абдель-Рахман. Як сказав він агентству, джерела на місці подій у Сирії підтвердили факт загибелі росіян, хоча число загиблих невідоме.

Але, додав правозахисник, на його думку, йдеться не про бійців регулярних Збройних сил Росії, а про російських добровольців.

За інформацією агентства, йому не вдалося отримати коментар від офіційних сирійських осіб, а в Міністерстві оборони Росії не відповіли на прохання про коментар.

Якщо це повідомлення підтвердиться, це буде перший відомий випадок загибелі громадян Росії в нинішній громадянській війні в Сирії, в яку втрутилася Москва на боці президента Башара аль-Асада.

Раніше сепаратисти на сході України повідомляли про загибель у Сирії принаймні одного з них, що був там як «доброволець», але тоді вочевидь ішлося про особу з українським громадянством.

Також раніше у вівторок, 20 жовтня, про нібито прибуття до окупованого Севастополя у Криму тіл 26 загиблих у Сирії військовослужбовців зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту Росії заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Ніяких підтверджень цієї заяви наразі немає, а у штабі Чорноморського флоту її не стали коментувати.

Москва заявляє, що сухопутні війська Росії не беруть участі в бойових діях у Сирії, а тільки охороняють російські військові бази в цій країні чи служать інструкторами або радниками сирійських військових. Кремль також запевняє, що не набирає й не направляє до Сирії російських добровольців.

XS
SM
MD
LG