Доступність посилання

ТОП новини

Канадські винищувачі не братимуть участі в бомбардуваннях проти ісламістів – Трюдо


Джастін Трюдо, новообраний прем’єр-міністр Канади
Джастін Трюдо, новообраний прем’єр-міністр Канади

Новообраний прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що винищувачі канадських військ не братимуть більше участі у бомбардуваннях проти угруповання «Ісламьска держава». Про це Трюдо повідомив за підсумками своєї телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою 20 жовтня.

Водночас Трюдо наголосив, що попри намір припинити свою бойову місію, Канада залишається «сильним членом коаліції проти ІДІЛ».

Минулого року Канада надала 6 бойових літаків CF-18 для повітряної кампанії в Іраку та Сирії, також близько 600 канадських військовослужбовців розміщені як допоміжні сили у Кувейті. Канада також направила близько 70 спеціальних військових для тренування курдів у північному Іраку.

Під час своєї передвиборної кампанії Трюдо пообіцяв повернути винищувачі додому і закінчити бойову місію, залишивши при цьому військових інструкторів.

Ліберальна партія Канади, яку очолює син екс-прем’єра П'єра Трюдо Джастін Трюдо, здобула переконливу перемогу на парламентських виборах цього понеділка, випередивши Консервативну партію Стівена Гарпера у більшості округів. Цим завершилося 9-річне правління консерваторів у країні. Триразовий прем’єр-міністр країни Стівен Гарпер визнав свою поразку.

XS
SM
MD
LG