Доступність посилання

ТОП новини

Екс-заступнику прокурора Київщини Корнійцю висунули нову підозру


Під час обшуків у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна, липень 2015 року
Під час обшуків у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна, липень 2015 року

Генеральна прокуратура України звернулася в суд із клопотанням про взяття під варту колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у зв’язку із пред’явленням йому нової підозри.

«У ході розслідування кримінального провадження було зібрано достатньо доказів, щоб підготувати Корнійцю нові підозри за новими фактами. Окрім одержання неправомірної вигоди, також за фактом зберігання вогнепальної зброї, зокрема автомата системи Калашникова і 141 патрона калібру 7,62 міліметра, без передбаченого законом дозволу. Це злочин, передбачений частиною 1 статті 263. Цей тяжкий злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років», – повідомив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

За його словами, Корнійця також підозрюють в незаконному придбанні спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації.

Про час і місце розгляду клопотання щодо зміни запобіжного заходу для Корнійця в ГПУ пообіцяли повідомити додатково.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця й Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю та 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю. Корнієць також вніс заставу.

XS
SM
MD
LG