Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група з перевірки ДФС рекомендує уряду розглянути питання про звільнення Насірова


Тетяна Козаченко
Тетяна Козаченко

Робоча група, яка проводила перевірку Державної фіскальної служби щодо виконання закону про люстрацію, рекомендувала Міністерству юстиції України поставити питання перед Кабінетом Міністрів України про звільнення голови ДФС Романа Насірова. Про це заявила керівник департаменту Мін’юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко.

«Згідно зі звітом, наданим Кабміну, робоча група рекомендувала...: від Мін’юсту порушити питання про відповідність його (Насірова – ред.) посаді, а також поставили питання про притягнення його до дисциплінарної відповідальності», – сказала вона.

Козаченко уточнила, що дисциплінарна відповідальність може передбачати також і звільнення.

Раніше сьогодні прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував звільнити близько 42% працівників центрального апарату Державної фіскальної служби і 15% вищих чиновників на місцях, які не пройшли люстраційну перевірки.

Напередодні директор департаменту з питань люстрації Мін’юсту Тетяна Козаченко повідомила, що в центральному апараті ДФС 42 відсотки не мають права обіймати свої посади. У територіальних органах Фіскальної служби підпадають під люстрацію 15 відсотків службовців

Закон «Про очищення влади», що передбачає люстрацію посадовців в Україні за низкою критеріїв, набув чинності 16 жовтня 2014 року.

XS
SM
MD
LG