Доступність посилання

ТОП новини

Суд 22 жовтня розгляне апеляцію арештованого екс-депутата Севастополя – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві засідання Апеляційного суду у справі севастопольського екс-депутата Володимира Галічія відбудеться 22 жовтня, заарештованого за підозрою у держзраді. Про це проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив заступник прокурора Криму при Генпрокуратурі України Назар Холодницький.

За його даними, зараз проводяться допити, беруть свідчення щодо з’ясування того, чи брав екс-депутат участь у голосуванні щодо порушення територіальної цілісності України

«Апеляція буде слухатися завтра в Апеляційному суді міста Києва о 14:00. Зараз відбуваються експертизи, які підтвердять або спростують, чи дійсно ця особа там перебувала і голосувала, проводяться допити свідків», – сказав Холодницький.

Екс-депутата севастопольської міської ради Володимира Галічія затримали на КПП «Каланчак» 22 вересня. Печерський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

На думку українських правоохоронців, Галічій вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, проголосувавши за «незалежність Криму і Севастополя». У випадку, якщо стороні обвинувачення вдасться довести його провину, колишньому депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG