Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу: муфтій Єрусалима переконував Гітлера знищувати євреїв


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звинувачує колишнього муфтія Єрусалима Хаджа Аміна аль-Хусейні у тому, що він переконав лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера у необхідності знищувати євреїв. Про це Нетаньягу заявив під час виступу на Сіоністському конгресі в Єрусалимі ввечері 20 жовтня.

Він також звинуватив колишнього мусульманського лідера у причетності до нападів мусульман на євреїв на палестинській території у 1920-х роках.

За словами Біньяміна Нетаньягу, аль-Хусейні літав до Берліна у 1941 році на зустріч з Гітлером, після чого лідер нацистів вирішив почати Голокост.

Опозиція в Ізраїлі звинуватила Нетаньягу у спотворенні історичної правди.

Представники палестинської влади, своєю чергою, заявили, що Нетаньягу готовий зняти з Гітлера відповідальність за вбивство 6 мільйонів євреїв, щоб звинуватити у цьому мусульман.

Речник німецького уряду, коментуючи заяву Нетаньягу, заявив, що Голокост є відповідальністю Німеччини і що не потрібно шукати іншого погляду на це.

Відповідаючи на критику, Біньямін Нетаньягу заявив у середу, 21 жовтня, що було «багато доказів» на підтримку звинувачень щодо Хусейні.

Зустріч аль-Хусейні і Гітлера відбулася у Берліні 28 листопада 1941 року.

Переслідування євреїв почалося у Німеччині у 1933 році, через два роки був ухвалений «нюрнберзький закон», що поклав край рівноправності євреїв у цій країні. Остаточне рішення про масове знищення євреїв було ухвалене у 1942 році на Ванзейській конференції.

XS
SM
MD
LG