Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: військові відвели техніку на маріупольському напрямку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донбасі українські військові відвели військову техніку на маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Після відведення танків на дебальцівському напрямку, наші військові продовжили виконувати другий етап плану з відведення техніки від лінії розмежування. На Маріупольському напрямку відбулося відведення техніки, за яким пильно стежили представники місії ОБСЄ», – йдеться у повідомленні.

Також у штабі АТО зауважують, що 21 жовтня порушень Мінських домовленостей не було.

Напередодні сепаратисти угруповання «ДНР» заявили, що почали відведення озброєнь на дебальцевському напрямку, а сьогодні повідомили про відведення техніки у Новоазовському районі.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську підписали домовленість про відведення танків, артилерії калібру до 100 міліметрів і мінометів калібру до 120 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу.

Відведення мають здійснити у два етапи, окремо в північній і південній частині зони антитерористичної операції.

Перший етап, у секторі «Північ» у частині Луганщини, мав початися через два дні після початку повного припинення вогню. Досягнена домовленість передбачає відведення на 15 кілометрів від лінії контакту з кожного боку спочатку танків, потім артилерії, а потім мінометів калібру до 120 міліметрів. Цей етап має завершитися через 15 днів. Другий етап, так само поступовий за типами озброєнь, у секторі «Південь», що охоплює невелику частину Луганщини і всю Донеччину, має протривати 24 дні.

Українські військові почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

XS
SM
MD
LG