Доступність посилання

ТОП новини

Путін розповів королю Саудівської Аравії про візит аль-Асада


Король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз ас-Сауд
Король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз ас-Сауд

Президент Росії Володимир Путін у середу, 21 жовтня, обговорив з королем Саудівської Аравії Салманом бен Абделем Азізом ас-Саудом ситуацію у Сирії.

Як повідомив речник президента Росії Дмитро Песков, Путін поінформував монарха про підсумки візиту до Москви президента Сирії Башара аль-Асада.

Володимир Путін також провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і розповів йому про візит Асада до Москви.

У вівторок, 20 жовтня, президенти Росії та Сирії Володимир Путін і Башар аль-Асад провели переговори у Москві. Вони обговорили хід російської військової операції у Сирії, боротьбу з бойовиками і різні аспекти двосторонніх відносин.

Раніше цього місяця під час візиту до Сочі наслідного принца і міністра оборони Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана було заявлено, що Ар-Ріяд і надалі зміцнюватиме і підтримуватиме помірну опозицію у Сирії. Саудівські джерела висловлювали думку, що воєнне втручання Росії у Сирії матиме небезпечні наслідки, призведе до ескалації конфлікту і надихне бойовиків з усього світу взяти у ньому участь.

Саудівська Аравія і Туреччина є противниками режиму сирійського президента Башара аль-Асада і вважають за необхідне домагатися його відходу з політичної арени.

XS
SM
MD
LG