Доступність посилання

ТОП новини

США: Байден не балотуватиметься на посаду президента


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден

Віце-президент США Джо Байден оголосив, що не буде балотуватися у президенти Сполучених Штатів у 2016 році. Про це він заявив у середу, 21 жовтня, під час виступу перед Білим домом. Поруч з ним у цей момент перебували президент США Барак Обама та дружина Байдена Джил.

«Незважаючи на те що я не буду кандидатом, я не буду мовчати», – зазначив Джо Байден.

Упродовж останніх місяців відбулося багато спекуляцій щодо можливість Байдена брати участь у президентській кампанії. Політичні аналітики намагалися підрахувати, як це вплине на шанси інших кандидатів на президента від Демократичної партії, лідером серед яких наразі є Гілларі Клінтон.

Більшість оглядачів заявляли, що участь Байдена у президентській кампанії значною мірою підірве шанси Клінтон на перемогу.

Гілларі Клінтон у 2008 році програла вибори нинішньому президенту США Бараку Обамі, пізніше ставши Держсекретарем США.

Раніше Джо Байден заявляв, що у зв’язку зі смертю 46-річного сина, він може не бути готовим до емоційних переживань, спричинених президентською кампанією.

Раніше на сайті газети The Washington Post була помилково опублікована замітка під назвою «Віце-президент Байден планує вступити у президентські перегони у 2016 році». Пізніше її прибрали з сайту, зазначивши, що «текст був опублікований помилково».

XS
SM
MD
LG