Доступність посилання

ТОП новини

Російська економіка «не розірвана на шматки» – Шувалов


Перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов
Перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов

Перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов заявляє, що російська економіка «не розірвана на шматки», але й не почуває себе добре.

«Російська економіка не розірвана на шматки, як говорили деякі наші партнери, але я і не можу сказати, що вона почувається добре», – заявив Шувалов у середу, 21 жовтня.

Він наголосив, що економічна ситуація у країні перебуває під контролем уряду.

За словами чиновника, ситуація в банківському секторі досить стабільна. Крім того, позитивним сигналом є приріст промислового виробництва у вересні. Шувалов також підкреслив, що девальвація рубля підштовхує країну до проведення структурних реформ.

15 жовтня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s погіршило оцінку зниження ВВП Росії у 2015 році з 2,6 до 3,6 відсотка. У МВФ чекають його падіння на 3,8 відсотка.

30 вересня Світовий банк констатував, що російська економіка досягла дна і переживає період хиткої стабілізації. Перешкодити цьому процесу можуть коливання на нафтовому і валютному ринках, попередили у міжнародній організації. Пізніше Світовий банк переглянув свій прогноз за середніми цінами на нафту у бік їх зниження – з 57 до 52 доларів в 2015 році.

21 січня цього року президент США Барак Обама у зверненні до Конгресу заявив, що через міжнародних санкцій економіка Росії «розірвана на шматки».

XS
SM
MD
LG