Доступність посилання

ТОП новини

Відведення озброєння на Донбасі триває – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Дотримання сторонами мінських домовленостей дозволяє продовжити відведення на Донбасі зброї калібром до 100 міліметрів. Про це в ранковому зведенні 22 жовтня повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Вчора (21 жовтня – ред.) на Маріупольському напрямку від лінії розмежування було відведено танки. Сьогодні наші бойові машини відійдуть на відстань не менш як 15 кілометрів на Донецькому напрямку», – мовиться в повідомленні

Також поблизу лінії розмежування продовжують роботу сапери, які «постійно отримують заявки на розмінування цивільних об’єктів», повідомляють українські військові.

Сайти сепаратистів не містять жодних повідомлень про ведення бойових дій. В угрупованні «ДНР» інформують про відведення «близько 10–12 танків» у районі Новоазовська.

Відведення озброєнь калібру менш як 100 міліметрів сторони мають здійснити у два етапи, окремо в північній і південній частині зони антитерористичної операції.

Перший етап відведення сторонами зброї від лінії зіткнення розпочався два тижні тому у секторі «Північ», що в частині території Луганщини, і передбачав відведення на 15 кілометрів від лінії контакту з кожного боку спочатку танків, потім артилерії, далі мінометів калібру до 100 міліметрів включно.

Другий етап, так само поступовий за типами озброєнь, у секторі «Південь», що охоплює невелику частину Луганщини і всю Донеччину, має протривати 24 дні.

XS
SM
MD
LG