Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: можливий кримінал на «Укрпошті» розслідує міліція


Шевченківське районне управління київської міліції відкрило кримінальне провадження за фактом розтрати службовими особами держпідприємства «Укрпошта» державних коштів. Про це йдеться у відповіді прокуратури на депутатський запит Сергія Лещенка, який є у розпорядженні Радіо Свобода.

Зловживання керівництва державного підприємства «Укрпошта», за якими порушено кілька кримінальних справ, розслідувала програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Зокрема, журналісти з’ясували, що наприкінці 2014-го «Укрпошта» поклала на депозит понад 56 мільйонів гривень у невеликий банк – «Златобанк», який пов’язують із Леонідом Юрушевим, одним зі спонсорів партії «Народний фронт». Вже на початку 2015 року в банк була введена тимчасова адміністрація, а навесні його вирішили ліквідувати. Тобто фактично «Укрпошта» подарувала понад 56 мільйонів гривень приватному банку у скрутному становищі.

У сюжеті програми «Схеми» також повідомлялося про те, що у травні-червні «Укрпошта» продала через невеликий приватний «Авант-банк» майже шість мільйонів доларів за курсом, значно нижчим, ніж був на той момент на ринку. Тільки на цих операціях державне підприємство фактично втратило близько двох мільйонів гривень.

Нині «Укрпошту» очолює представник Блоку Петра Порошенка Ігор Ткачук.

Він підтвердив, що державне підприємство продало значну суму валюти через приватний невеликий банк. Однак він стверджував, що «Авант-банк» запропонував тоді найвигіднішій курс. Водночас наведені вище дані НБУ спростували його заяву.

Керівництво «Укрпошти» звинувачувало журналістів у публікації інформації, яка є «недостовірною, викривленою і такою, що не відповідає дійсності».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG