Доступність посилання

ТОП новини

КСУ відмовився перенести розгляд справи про конституційність люстрації


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Конституційний суд України відмовився перенести розгляд справи щодо конституційності положень закону про люстрацію.

Про перенесення засідання просив зокрема народний депутат Леонід Ємець, який повідомив суду, що не зможе бути присутнім у залі, бо має їхати на засідання Венеціанської комісії, де розглядатиметься законопроект про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Ємець додав, що його присутність на засіданні КСУ як представника парламенту дозволила б виступити «з обґрунтованою позицією щодо конституційного подання для забезпечення об’єктивного і всебічного розгляду питань».

Проте суд відхилив це прохання і почав розглядати справу. Народний депутат Єгор Соболєв висловив протест у зв’язку з тим, що депутатів не повідомили завчасно про засідання суду і вони не встигли підготуватися.

На це Баулін зачитав Соболєву положення про правила поведінки на засіданні КСУ і надав слово судді Наталії Шапталі для доповіді про суть справи.

Тим часом, будівлю Конституційного суду пікетують активісти, які заявляють, що нинішній склад КСУ не може розглядати питання люстрації, і вимагають люстрації низки суддів Конституційного суду.

Конституційний суд України сьогодні у формі усного слухання продовжує розгляд справи про конституційність окремих положень закону «Про очищення влади».

З поданнями до КСУ звернулися Верховний суд України (направив два подання) і 47 народних депутатів. Усі три подання об’єднані в одне.

XS
SM
MD
LG