Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК просить силовиків забезпечити збереження бюлетенів у Маріуполі


ЦВК просить міліцію та Службу безпеки України в Донецькій області забезпечити збереження виборчих бюлетенів Маріупольської міської виборчої комісії Донецької області.

Як повідомляє прес-служба відомства, це рішення ЦВК ухвалила на своєму засіданні 21 жовтня під час розгляду діяльності Маріупольської міської виборчої комісії.

Крім того, на своєму засіданні ЦВК зобов’язала Маріупольську міську виборчу комісію до 22 жовтня включно визначити не менш як трьох її членів для отримання виборчих бюлетенів та передати їх відповідним районним виборчим комісіям у місті Маріуполь.

19 жовтня до ЦВК звернулася Маріупольська міська виборча комісія з проханням забезпечити безпеку роботи цієї комісії під час отримання та транспортування бюлетенів з підприємства, яке їх надрукувало, до приміщення територіальної виборчої комісії.

Пізніше до ЦВК надійшли звернення Маріупольського тервиборчкому, в яких повідомлялося про виготовлення 20 жовтня виборчих бюлетенів, а також вказувалося про неможливість отримання виборчих бюлетенів через неприйняття Маріупольською міською виборчою комісією рішення про визначення зі свого складу членів виборчої комісії для їх отримання.

19 жовтня Комітет виборців України заявив, що проведення виборів у Маріуполі опинилося під загрозою зриву через значні суперечності навколо друкування виборчих бюлетенів. Тоді ж голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припустив, що місцеві вибори в Маріуполі можуть бути скасовані.

В Україні, за винятком територій Криму та частини Донбасу, які українська влада тимчасово не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG