Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук у важкому стані в лікарні – Лозовий


 Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук, якого підозрюють у хабарництві, перебуває у важкому стані у Київській міській лікарні швидкої допомоги. Про це повідомив його однопартієць Андрій Лозовий.

«Інформація про його смерть (яка з’явилася в інтернеті – ред.) – ганебна провокація наших політичних опонентів, чиї хвора фантазія і нелюдський цинізм перейшли останню межу здорового ґлузду. Йому важко. Але він живий», – написав він на своїй сторонці в Facebook.

Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що в Мосійчука зафіксовано внутрішню кровотечу, у нього дуже низький тиск.

Мосійчук оголошував голодування, коли 18 вересня Печерський районний суд Києва заарештував його до 15 листопада. 9 жовтня адвокати повідомили, що він припинив голодувати за рекомендацією лікарів.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG