Доступність посилання

ТОП новини

Росія затримала чеську делегацію з адміністративних причин – Прага


Затримання на міжнародному летовищі «Шереметьєво» в Москві офіційної делегації чеських високих державних урядовців і військових ветеранів сталося з адміністративних причин, повідомила Радіо Свобода речник Міністерства закордонних справ Чехії Ірена Валентова.

Чеська делегація змогла вилетіти далі до Ульяновська з майже 4-годинним запізненням після того, як, за словами із заяви МЗС Чехії, «адміністративні причини затримання вдалось усунути».

Ірена Валентова заявила, що чеське МЗС підтримує контакт із російською стороною, «щоб детально проаналізувати нинішню ситуацію і не допустити схожих непорозумінь у майбутньому».

У «Шереметьєві» членів чеської делегації, яка урядовим літаком прямувала далі до Ульяновська на відкриття пам’ятника чехословацьким легіонерам, висадили з літака з метою подальших перевірок: як наголосив член делегації, голова нижньої палати парламенту Чехії Ян Гамачек, «незважаючи на те, що про все було домовлено заздалегідь, російська сторона наполягала на митному контролі». Але і після проведеного контролю чехів одразу до літака не пустили.

Ян Гамачек припустив, що випадок міг статися з відома російської влади. «Я не можу собі уявити, щоб така річ сталася без відома Міністерства закордонних справ, внутрішніх справ чи економіки Росії», – сказав він.

XS
SM
MD
LG