Доступність посилання

ТОП новини

США повідомили про участь у наземній операції в Іраку, в якій загинув їхній військовий


Сполучені Штати Америки повідомили, що їхні сили спецпризначення взяли участь у сухопутній операції на півночі Іраку, в перебігу якої загинув американський боєць.

За повідомленнями, це була спільна атака десятків спецпризначенців США разом зі спеціальними силами військових формувань іракських курдів «пешмерґа» з метою визволити в’язнів, яких утримувало екстремістське угруповання «Ісламська держава».

У перебігу операції, що відбулася вранці біля міста Аль-Хавіджа у провінції Кіркук, її учасники відбили в’язницю ісламістів і звільнили близько 70 людей, ліквідували і затримали багатьох бойовиків, а також здобули, за словами Пентагону, значну кількість важливої інформації про угруповання, визнане терористичним.

Але, як заявив речник Пентагону Пітер Кук, про початок нової участі американських сухопутних військ у боях в Іраку не йдеться – це була одноразова операція, здійснена на прохання регіонального уряду Іракського Курдистану і схвалена міністром оборони США Аштоном Картером, бо були дані, що в’язнів мають ось-ось стратити.

Це була вочевидь перша підтверджена сухопутна операція США в Іраку після виведення звідти бойових частин американських військ 2011 року і перша загибель американського військового в цій країні з того часу.

XS
SM
MD
LG