Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: розслідування у справі Мосійчука завершене, йому загрожує до 12 років


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування справи народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

За його словами, про завершення досудового розслідування проінформували Мосійчука і його захисників. Таким чином їм відкрили доступ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, сказав Куценко.

За його словами, Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі, «відповідно до статей, які відпрацювали слідчі».

У прес-службі депутата це повідомлення наразі не коментували.

Напередодні соратники Мосійчука заявляли, що він у тяжкому стані перебуває в лікарні. Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що в Мосійчука зафіксували внутрішню кровотечу, у нього дуже низький тиск.

Мосійчук оголошував голодування, коли 18 вересня Печерський районний суд Києва заарештував його до 15 листопада. 9 жовтня адвокати повідомили, що він припинив голодувати за рекомендацією лікарів.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG