Доступність посилання

ТОП новини

На посаду мера Києва претендує щонайменше 4 мільйонери – рух «Чесно»


На посаду мера Києва претендує щонайменше чотири мільйонери, повідомляє рух «Чесно» за підсумками кампанії «Стеж за грошима», під час якої були проаналізовані декларації кандидатів.

«Такими людьми у нас виявилися Геннадій Балашов, (Олександр) Омельченко, (Володимир) Макеєнко, Олександр Мирний. Такі люди, як Кличко, Береза, Корбан, Єхануров, задекларували близько трьохсот тисяч», – заявив співкоординатор кампанії Віталій Гліжинський.

Щодо статків нинішнього міського голови Віталія Кличка, який також балотується на посаду мера Києва, правозахисник і координатор кампанії Сергій Перникоза уточнює: «Кличко таки мільйонер. Єдине, що у нього заробіток по Україні незначний – те, що, власне, і задекларував, а значний був саме в Німеччині». Сергій Перникоза також додає: «найбільший банківський рахунок має Кличко».

За словами Віталія Гліжинського, серед зареєстрованих є кандидати, які подали нульові доходи до декларації, «але при цьому розвішали по всьому Києву свої білборди. Це, наприклад, Сергій Думчев і є такий кандидат, як Дарт Вейдер». Останній «ніде не працює, по декларації ні він, ні його родина не має житла, і дохід нульовий», – додає Сергій Перникоза.

Кампанія «Стеж за грошима» проходила в 26 регіонах і містах України. За час проведення було зібрано близько шестисот декларацій від різних партій і кандидатів. Проект був започаткований громадським рухом «Чесно» і втілюється за фінансового сприяння Агентства США з міжнародного розвитку та Чорноморського фонду регіонального співробітництва.

XS
SM
MD
LG