Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві вибори на Донбасі можливі за українським законом – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні, 23 жовтня 2015 року
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні, 23 жовтня 2015 року

Місцеві вибори на тих територіях Донеччини та Луганщини, які нині не контролює українська влада, мають відбутися відповідно до українського законодавства. Про це, як повідомляє Урядовий портал, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив 23 жовтня в Берліні на прес-конференції із федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

«Необхідно ухвалити закон, який має відповідати таким критеріям. Перше: вибори на українській території… повинні відбуватися в суворій відповідності з українським законодавством. Пункт два: вибори в Донецьку і Луганську повинні відбуватися виключно на підставі стандартів ОБСЄ/БДІПЛ», – наголосив Яценюк.

Іншими умовами місцевих виборів на Донбасі український прем’єр назвав виведення російських військ та право обирати владу для «півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, які тікали від війни».

Канцлер Німеччини Анґела Меркель на цій же прес-конференції підтвердила позицію, що вибори на окупованих територіях мають проводитися лише після ухвалення відповідного українського законодавства.

25 жовтня в Україні, за винятком анексованого Росією Криму та частин Донеччини та Луганщини, відбудуться місцеві вибори. Проведення місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством передбачають укладені в лютому 2015 року в Мінську угоди. Ці вибори мали б відбутися до кінця 2015 року.

XS
SM
MD
LG