Доступність посилання

ТОП новини

У Луганській області затримали прокурора-хабарника – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання на хабарі в Сєверодонецьку заступника міського прокурора, судді й адвоката.

Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, їх підозрюють в отриманні на трьох шістьох тисяч доларів хабаря. Гроші знайшли під час слідчих дій в кабінеті прокурора. Також з кабінету вилучили гранату, заявив Матіос.

За словами прокурора, ці гроші вони отримали за не притягнення до відповідальності і невинесення вироку по одному з кримінальних проваджень. Назвати злочин, який інкримінувався підозрюваному він не зміг. Слідчі дії проводилися спільними діями обласної прокуратури, СБУ в Луганській області і військової прокуратури.

За словами Матіоса, також у схемі брали участь суддя Сєверодонецького міського суду й адвокат-посередник.

«Під час проведення обшуків у житлі, а також за місцем роботи виявлені всі кошти, які отримали ці особи. Крім того, за місцем проживання судді виявлені як хабар, так і інші кошти у розмірі 25 тисяч доларів, походження яких важко пояснюване. Згідно з українським законодавством, суддя, яка підозрюється, не може бути нами затримана невідкладно. Вона є дружиною голови Лисичанського міського суду», – повідомив Матіос.

В Україні триває конкурс на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їхніх перших заступників і заступників, він розпочався 20 липня і має закінчитися 1 грудня. До 15 грудня усіх керівників мають призначити офіційно.

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5-6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

XS
SM
MD
LG