Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко утворив орган по роботі з проблемами у відносинах України та Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко підписав указ про утворення Центру досліджень проблем Російської Федерації, повідомляє його сайт у суботу.

«Центр утворюється у складі Національного інституту стратегічних досліджень як самостійний структурний підрозділ з метою системного аналізу проблемних питань у відносинах з Російською Федерацією, вироблення пропозицій щодо забезпечення національних інтересів України», – йдеться в документі.

Як пояснив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, створення відповідного органу має на меті ретельний аналіз подій, пов’язаних з нинішньою політикою Росії щодо України.

«Військова агресія Росії проти України, зокрема анексія Криму та гібридна війна на Донбасі, тривожні внутрішні процеси всередині російського суспільства, останні дії Росії на міжнародній арені, які викликають глибоку стурбованість всього цивілізованого світу, перспективи та прогнози щодо економічного розвитку Росії, шляхи сприяння демократичним тенденціям в країні, забезпечення інтересів українців в Росії – всі ці питання потребують ретельного фахового аналізу та перебуватимуть у фокусі діяльності Центру з проблематики Російської Федерації», – заявив Єлісєєв.

Відносини України та Росії увійшли у фазу особливого загострення, відколи Російська Федерація анексувала навесні минулого року український Крим, а невдовзі, офіційно заперечуючи це, почала надавати збройну та фінансову підтримку сепаратистам на Донбасі. У січні Верховна Рада України визнала Росію країною-агресором.

XS
SM
MD
LG