Доступність посилання

ТОП новини

КВУ назвав «проблемні» для ходу виборчого процесу міста в Україні


Комітет виборців України назвав населені пункти, в яких зафіксовано серйозні проблеми із ходом виборчого процесу, передає сайт КВУ.

«До «гарячих точок» було віднесено 20 міст, у яких спостерігались проблеми із технічною організацією виборів, криміналізацією виборчого процесу та жорсткою конкуренцією між кандидатами. В чотирьох містах зафіксовано проблеми відразу за кількома параметрами. До таких міст належать Дніпропетровськ, Харків, Рівне та Херсон», – йдеться в повідомленні

За даними КВУ, в 11 містах виявили проблеми через запізнення із виготовленням або серйозні помилки в бюлетенях, некомпетентність чизаангажованість ТВК. Серед таких міст є Черкаси, Тернопіль, Новомосковськ, Лисичанськ, Маріуполь, Цюрупинськ, Ужгород, Харків.

У кількох містах також спостерігачі КВУ зафіксували напади на кандидатів, штаби, агітаторів, знищення агітаційної продукції.

Раніше сьогодні КВУ повідомив про масові факти порушень чинного законодавства у «день тиші», зокрема у Києві, Херсоні та Одесі.

Місцеві вибори в Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Криму і частини Донбасу, а також деяких прифронтових місцевостей призначені на неділю, 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG