Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє, що готова співпрацювати з патріотичною опозицією в Сирії


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Росія готова надати підтримку з повітря бійцям патріотичної опозиції Сирії. Про це він сказав в суботу по російському телебаченню, передає ТАСС.

За словами Лаврова, Кремль готовий надати повітряну допомогу «так званій «Сирійській вільній армії», додавши, що Росії «відмовляють у наданні інформації де, за американськими оцінками, є терористи, а де патріотичні опозиціонери».

«Ми не хочемо враховувати ані конкретно інтереси одного Башара Асада, ані конкретно інтереси однієї опозиції. Ми хочемо враховувати інтереси Сирії… Для нас головне вийти на людей, які будуть авторитетно представляти ті чи інші озброєні групи, якіпротистоять в тому числі і тероризму», сказав Лавров.

Також він заявив, що «відмова американців координувати свою антитерористичну кампанію з нами (Росією – ред.) є головною помилкою».

Опозиційну до Асада «Сирійську вільну армію», підтримують країни західної коаліції, яка бореться на чолі зі США з ісламістами в Сирії та Іраку. Неодноразово повідомлялось, що бійці цієї «армії» почали зазнавати втрат, коли атаки з повітря почала у Сирії Росія. Остання заявляє, що бореться винятково з бойовиками «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG