Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав українців із Днем ООН


Президент України Петро Порошенко на трибуні ООН, Нью-Йорк, 29 вересня 2015 року
Президент України Петро Порошенко на трибуні ООН, Нью-Йорк, 29 вересня 2015 року

Президент України Петро Порошенко привітав співвітчизників із 70-річчям Організації Об’єднаних Націй. Про це йдеться у зверненні на офіційному сайті голови держави.

«Наша держава 70 років тому на конференції в Сан-Франциско виступила не лише однією із засновниць організації, а й зробила значний внесок у підготовку її ключового документа – Статуту. Більше того, саме українська делегація очолила процес розробки фундаментальних засад організації – її цілей та принципів. Україна активно обстоювала назву «Об’єднані Нації», пропагувала включення до Статуту положень про рівні права чоловіків і жінок обіймати посади в ООН, виступала за якомога ширшу географічну представленість держав-членів у секретаріаті організації», – нагадав Порошенко.

«Минулого тижня Україна отримала чергове визнання своєї діяльності в рамках ООН: 177 держав – фактично уся прогресивна цивілізована спільнота народів світу – віддали свої голоси за обрання нашої країни непостійним членом Ради безпеки ООН на період 2016–2017 років. Розцінюємо це як вотум довіри міжнародного співтовариства продовжити нашу шляхетну місію з відновлення поваги до засадничих цілей і принципів організації, які зухвало й цинічно порушуються Російською Федерацією – постійним членом Ради безпеки», – наголосив президент України.

Організація Об’єднаних Націй була створена 24 жовтня 1945 року. Цього дня набув чинності основоположний документ ООН – її Статут, тому цей день рішенням Генеральної асамблеї ООН щорічно відзначається у світі як День ООН.

XS
SM
MD
LG